Skip to content

Privéles

In een privéles worden de wensen en behoeften van de persoon zelf geïnventariseerd. We starten met matlessen. Dit zijn grondoefeningen op de mat eventueel met behulp van Pilates hulpmiddelen. Daarnaast werken we met specifieke Pilatestoestellen. We gaan aan de hand van een behandelplan de klachten te lijf. Pilatesoefeningen, met name de basisoefeningen, zijn zeer geschikt om meer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. Je leert controle te krijgen over al je spieren. Je begrijpt je lichaam beter, waardoor je daadwerkelijk iets kunt veranderen. Hierdoor krijgen blessures de kans te herstellen.

Het lichaam bestaat oa uit spieren, banden, huid en botten. De fascia (het bindweefsel) dat door heel je lichaam loopt en alles met elkaar verbindt maakt
Pilates nog interessanter. Door Pilates krijg je weer invloed over je motorische bewegingen en je ademhaling. Het is een inspanningsvorm die gericht is op het ontwikkelen van een juiste ademhaling, een correcte lichaamshouding en gezonde spierspanning; een juiste balans tussen lichaam en geest.

Bij pilates wordt gewerkt vanuit het centrum van je lichaam: de dieperliggende buikspieren, het bekken, de bekkenbodem, het heupgebied, middenrif en lage rug. Vanuit deze basis worden de Pilates oefeningen uitgevoerd.

Belangrijke onderdelen van deze toestellen zijn de veren die weerstand bieden. Het is te vergelijken met de werking van je spieren in je lichaam. Ze spannen langzaam aan en ontspannen weer zodat je (betere) controle krijgt.

Pilates studio in Los Angeles, met de volgende toestellen: Allegro-reformer, wundachair, cadillac.